איילה גיאוגרפית מתכבדת להציע מסלול חדש מרגש ויפה באזור ההררי המדהים של הקווקז באזור ארחיז. ארחיז היא פנינת הטבע שעדיין לא התגלתה לקהל הרחב. העמק מוקף בשרשרות רכסים וירוק מאד. דרגת הקושי בטיול היא קלה- בינונית, מרחקי ההליכה הם כ- 12-15 ק"מ ליום. הלינות בפנסיונים או מלונות בחדרים זוגיים. ההליכות עצמן לא אתגריות אבל אורכות יום שלם ודורשות התארגנות וציוד להליכה.
מדוע לטייל עם איילה בטרק בקווקז הרוסי ?
בגלל הראשוניות- לראשונה אנחנו מציעים את פנינת הקווקז הרוסי השונה מזה הגיאורגי מאד לקהל מטיילי הטרקים הישראלי
בגלל המסלול – המסלול נוח ביותר ומורכב מימים יותר ארוכים ופחות ארוכים. בכל יום נלך בין 5 ל7 שעות
בגלל האזור- אזור ארחיז בו נערך הטיול הוא פנינת הקווקז. עמק נפלא סגור בתוך ההרים
בגלל תנאי הלינה – מלונות טובים בכל לילה עם מקלחות ושירותים צמודים
בגלל המדריכים – מדריכי הטרקים שלנו מדריכים טיולים ונעזרים במדריכים המקומיים המקצועיים המכירים כל שביל ופינה ברכסים הסובבים את העמק.
סוג הטיול: טרק
........................................................
דרגת קושי: קלה-בינונית
........................................................
קהל היעד: משפחות, בוגרים
........................................................
עונות מומלצות: אביב, קיץ
מסלול הטרק לקווקז הרוסי |
נצא בטיסה ישירה למינרליוודי אשר בצד הרוסי של הקווקז. מכאן נצא בנסיעה דרומה של כשלש שעות לעבר העמק הנפלא של ארחיז. בדרך נעבור במתחם אלני מהמאה ה12. האלנים היו שבט פרסי שהתנצר והקים את מתחם הכנסיות האמור. נמשיך לאורך נהר הארחיז עד אשר נגיע אל הכפר הנושא אותו שם בו נלון. הליכה כ4 ק"מ
את היום נקדיש ליערות הגשם הקרים המצויים בחלקו התחתון של העמק. ניסע כ5 ק"מ לתוך העמק היפה והלא מיושב של נהר Kizgych. נלך לאורך הנהר ובמהלך ההליכה נהנה מפריחה אלפינית,ומנופי נהר קסומים שרויים בערפל ואגמי קרחונים. ההליכה עד לאזור מפל Kizgych. נחזור ללינה בכפר ארחיז. הליכה כ8 ק"מ עלייה כ200 מ'.
![]() |
![]() |
היום נעלה אל האזור האלפיני בו מצויה שרשרת אגמי קרחונים נפלאה. ההעפלה היא לגובה של 2300 מ'. כאן מצויים אגמי דוקינסקי שהם אגמי משאר קרחוניים. האגמים מצויים באזור האחו האלפיני ובחודשים יוני עד אוגוסט צפויה כאן פריחה מדהימה. נחזור למטה בחזרה לארחיז. כ8 ק"מ הליכה. עלייה וירידה כ700 מ'.
נצא בהליכה מהמלון לאורך הפלג הראשי של נהר ארחיז בלב יער מעורב של עצי אשור נשירים, של עצי אשוח ואשוחית הנפוצה כאן יותר מאשר באירופה. נצלח פלגי מים רבים עד שנגיע אל המפל הלבן הזורם בעוצמה מאחת הפסגות. הדרך חזרה באחו היפה של ארחיז בו רועים סוסים רבים צופה על עבר הרכסים הרבים עטורי הקרחונים. הליכה 10 ק"מ . עלייה 50 מ'
![]() |
![]() |
היום נצא להעפלה באזור אלפיני אחר. זהו אזור הקרוי שבעת האגמים הצבעים. שמם ניתן להם מהרקע הצבעוני שנותנים להם העננים, צבעי סלעי הגרניט סביב וההשתקפות של כל אלו במים הצלולים. בסוף יוני ובתחילת יולי נוספים לאלו פריחות מדהימות וביניהם הרודודונדרום הלבן האופייני לקווקז הגבוה וגנציאניות יפהפיות. הליכה כ9 ק"מ. עלייה של 400 מ.
יום מדהים, נצא דרומה אל עבר הרכסים הגבוהים הסוגרים על גבול אבחזיה. ההליכה תהיה לעבר מפלי סופיה היורדים מהקרחון והרכס הגבוה בארחיז, 3640 מ'. נגיע אל המפלים היורדים על פני סידרה שלמה של מדרונות ומרשימים ביותר. האמיצים יוכלו גם להתרענן פה במקלחת. נמשיך מכאן לעבר מעבר ההרים סופיה המהווה גם את קו פרשת המים והגבול עם אבחזיה מדרום. על האוכף עצמו קרחון גדול ואנחנו נלך במורדותיו. הליכה 10 ק"מ עלייה של 400 מ'.
![]() |
|
עם בוקר נערוך רפטינג נהדר ולא ארוך על נהר הארחיז. נצא אליו באזור הכפר ובמשך 3 השעות הבאות נרד במורד הנהר. מכאן נצא לעבר פייטיגורסק, העיר הצמודה למינרליוודי ושדה התעופה. ככל שיותר הזמן נראה את הבית בו נולד יוסף טרומפלדור ונעלה על הפסגה הגבוהה הצופה אל העיר ואל חמשת הגבעות הוולקניות הסובבות אותה (גבעה= גור, פייט = חמש ברוסית). ואל הר הגעש האדיר האלברוס הגבוה בקווקז. נרד רגלית מכאן דרך יער אלונים יפה אל העיר.. בערב נצא לארוחת ערב ונצפה במופע פולקלור מקומי.
בהתאם לשעת הטיסה בבוקר המאוחר ניסע לשדה התעופה על מנת לטוס ארצה.
*יתכנו שינויים במסלול בהתאם לטיסות, מזג האוויר, הוראות השלטונות ומיטב שיקולי המדריך.
הערות חשובות:
• הטיול הרפתקני וראשוני. ויש להיות מוכנים לגשם במהלך הטיול.
• נא להצטייד מבעוד מועד בנעליי "גורטקס" (נגד מים) וללכת עמן כדי להרגיל את הרגל אליהן.
• חובה מעיל ומכנסיים נגד גשם. המלצות אצל המדריכים או במשרדנו
• מומלץ ביותר להתאמן בהליכות חודש לפני יציאה, כולל הליכה בעליה